Vorige week was er al een aantal dagen geen treinverkeer mogelijk op emplacement Waalhaven Zuid door schade aan kabels na een poging tot koperdiefstal bij de boog tussen Kijfhoek en Waalhaven. Nadat deze problemen waren verholpen bleek er sprake te zijn van een nieuw incident waarbij ERTMS-kabels waren doorgeknipt. Na twee buitendienststellingen van twee keer vier uur op dinsdag en woensdag is ook deze schade nu hersteld.

ProRail-woordvoerder Martijn de Graaf laat weten dat er nog onderzoek wordt gedaan naar de doorgeknipte ERTMS-kabels. Op dit moment is nog niet bekend hoe dit heeft kunnen gebeuren. Sinds vrijdag is er wel weer treinverkeer mogelijk op Waalhaven Zuid. Alleen werden treinen steeds automatisch afgeremd en moest de bestuurder de trein vervolgens opnieuw opstarten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement