Steeds kleiner marktaandeel in spoorvervoer voor staatsbedrijven

rapport IRG-rail

Oud-monopolisten in het spoorgoederenvervoer, zoals bijvoorbeeld DB Cargo, hebben in Europa een steeds kleiner marktaandeel. Voor het eerst sinds 2017 hebben deze grote gevestigde bedrijven in eigen land gemiddeld minder dan de helft van de markt in handen. Sinds 2017 is het marktaandeel van nieuwere partijen in de sector bovendien met maar liefst 7 procentpunten toegenomen.

Foto: ERFA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Steeds kleiner marktaandeel in spoorvervoer voor staatsbedrijven | NT

Steeds kleiner marktaandeel in spoorvervoer voor staatsbedrijven

rapport IRG-rail

Oud-monopolisten in het spoorgoederenvervoer, zoals bijvoorbeeld DB Cargo, hebben in Europa een steeds kleiner marktaandeel. Voor het eerst sinds 2017 hebben deze grote gevestigde bedrijven in eigen land gemiddeld minder dan de helft van de markt in handen. Sinds 2017 is het marktaandeel van nieuwere partijen in de sector bovendien met maar liefst 7 procentpunten toegenomen.

Foto: ERFA

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu