Punctualiteit Rhine-Alpine corridor steeds meer onder druk

Werkzaamheden

De punctualiteit van goederentreinen op de Rhine-Alpine corridor is in 2022 verder afgenomen. Vorig jaar kwam slechts 48% van de goederentreinen met minder dan 30 minuten vertraging aan op het eindpunt van de route. Dat is een afname van vier procentpunten ten opzichte van 2021. De corridor verbindt de Nederlandse en Belgische havens met Italië. Vooral de punctualiteit van treinen die van het zuiden naar het noorden reden nam af. De hoeveelheid treinen op de route bleef ongeveer gelijk.

Foto: Hupac

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Punctualiteit Rhine-Alpine corridor steeds meer onder druk | NT

Punctualiteit Rhine-Alpine corridor steeds meer onder druk

Werkzaamheden

De punctualiteit van goederentreinen op de Rhine-Alpine corridor is in 2022 verder afgenomen. Vorig jaar kwam slechts 48% van de goederentreinen met minder dan 30 minuten vertraging aan op het eindpunt van de route. Dat is een afname van vier procentpunten ten opzichte van 2021. De corridor verbindt de Nederlandse en Belgische havens met Italië. Vooral de punctualiteit van treinen die van het zuiden naar het noorden reden nam af. De hoeveelheid treinen op de route bleef ongeveer gelijk.

Foto: Hupac

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu