ACM: spoorgoederenvervoer mogelijk gevoeliger voor vraag en aanbod dan ProRail denkt

extra heffing

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de nieuwe berekening die ProRail vanaf 2025 wil toepassen voor het berekenen van een deel van de gebruiksvergoeding voor het spoor afgekeurd. Het orgaan plaatst grote kanttekeningen bij de manier waarop ProRail berekent hoe gevoelig het spoorgoederenvervoer is voor prijsveranderingen.

Foto: Danny Cornelissen

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

ACM: spoorgoederenvervoer mogelijk gevoeliger voor vraag en aanbod dan ProRail denkt | NT

ACM: spoorgoederenvervoer mogelijk gevoeliger voor vraag en aanbod dan ProRail denkt

extra heffing

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de nieuwe berekening die ProRail vanaf 2025 wil toepassen voor het berekenen van een deel van de gebruiksvergoeding voor het spoor afgekeurd. Het orgaan plaatst grote kanttekeningen bij de manier waarop ProRail berekent hoe gevoelig het spoorgoederenvervoer is voor prijsveranderingen.

Foto: Danny Cornelissen

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu