Veelgestelde Vragen

Abonnementen

Online abonnee Portal en inloggen

Overige vragen


Abonnementen

Als ik nu een abonnement afsluit, wanneer heb ik dan toegang?

Als u via deze pagina een abonnement afsluit, heeft u direct toegang.

Wat kan ik allemaal doen met digitale toegang van Nieuwsblad Transport?

U kunt waar en wanneer u wilt het laatste nieuws op uw smartphone, tablet of desktop lezen. Daarnaast heeft u volledig toegang tot alle artikelen zoals columns, reportages en achtergronden op NT.nl.

Hoe werkt de automatische verlenging van het abonnement en hoe wordt dit gefactureerd?

Een proefabonnement heeft een looptijd van een bepaalde periode. Na de proefperiode wordt het abonnement automatisch omgezet naar een regulier betaald jaarabonnement. Het tarief wordt jaarlijks eenmalig geïncasseerd via automatische incasso of op factuur.

Hoe kan ik een (proef)abonnement opzeggen?

Door een e-mail te sturen naar onze klantenservice (klantenservice@promedia.nl) kunt u uw (proef)abonnement opzeggen.

Wat is de opzegtermijn van een proefabonnement?

U kunt het proefabonnement op elke dag van de proefperiode opzeggen. Alle proefabonnementen worden na verstrijken van de proefperiode, behoudens tijdige opzegging, omgezet in een abonnement voor de duur van één jaar.


Online Portal & inloggen

Ik heb een abonnement voor meerdere personen en ben beheerder van het abonnement. Hoe kan ik een collega een lezerslicentie geven?

In de online portal kunt u gemakkelijk uw abonnement inzien en beheren. U gaat naar de online omgeving en u logt in met uw inloggegevens. Vervolgens klikt u op Gebruikersbeheer, gebruiker toevoegen en vult de persoonlijke gegevens van uw collega in. U selecteert het beschikbare abonnement. Uw collega ontvangt een e-mail (afzender accounts@promedia.nl) om een wachtwoord in te stellen in de online portal. Als uw collega het wachtwoord het aangemaakt, dan kan hij of zij met deze gegevens ook inloggen op NT.nl. Let op, de activatielink is 24 uur geldig en het kan zijn dat de mail in de spambox terecht komt. Informeer uw collega dat hij of zij het account kan activeren.

Ik kan niet inloggen op NT.nl of in de online portal. Wat kan ik doen?

U kunt het beste contact opnemen met onze klantenservice: +31 (0)10 280 1000 of klantenservice@promedia.nl. De klantenservice helpt u graag.

Ik heb een abonnement en ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat kan ik doen?

In de online portal kunt u uw wachtwoord opvragen. Vul bij ‘Username’ uw e-mailadres in en u ontvangt een e-mail om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Hoe kan ik taal aanpassen van het Engels naar het Nederlands?

Ga naar ‘My settings’ en pas ‘Language’ aan naar Dutch (NL). Klik vervolgens op “Save”.


Overige vragen

Ik heb een andere vraag, wie kan ik bellen of e-mailen?

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met onze klantenservice: +31 (0)10 280 1000 of klantenservice@promedia.nl.