AVG-regels vergen veel van werkgever

Privacy

Binnen een maand treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Daarin staan strengere regels over de omgang met persoonlijke gegevens. Belangrijke verandering is dat de bewijslast verschuift naar de werkgever. Die moet kunnen aantonen dat hij persoonlijke gegevens veilig bewaart. Zo niet, dan riskeren transportbedrijven miljoenenboetes.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

AVG-regels vergen veel van werkgever | NT

AVG-regels vergen veel van werkgever

Privacy

Binnen een maand treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Daarin staan strengere regels over de omgang met persoonlijke gegevens. Belangrijke verandering is dat de bewijslast verschuift naar de werkgever. Die moet kunnen aantonen dat hij persoonlijke gegevens veilig bewaart. Zo niet, dan riskeren transportbedrijven miljoenenboetes.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu