Het rijverbod geldt voor vrachtauto’s en trekker-/opleggercombinaties vanaf een totaalgewicht van 7,5 ton en voor vrachtauto-/aanhangwagencombinaties ongeacht het gewicht. Ook een bestelauto met aanhangwagen valt hieronder. Het rijverbod gaat in om 00.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Handhaving

Omdat in Nordrhein-Westfalen wel en in Nedersaksen geen rijverbod geldt, wordt er niet gehandhaafd op het rijverbod op de volgende trajecten: A2 grens Nedersaksen tot Kreuz Bad Oeyenhausen; De B61; De A30. Voorwaarde is wel dat bovenvermelde wegen voor ‘transit’ worden benut en niet om goederen in Nordrhein-Westfalen te lossen of te laden.

Alleen wanneer vervoerders gebruik maken van een ‘Ausnahme’ (uitzondering) op het rijverbod is het mogelijk om van overige wegen in de bovengenoemde deelstaten gebruik te maken. Wie als transit gebruik wil maken van de A2, B61 en A30, doet er goed aan voor de zekerheid een schriftelijke bevestiging voor het gebruik van deze wegen bij zich te hebben van het Duitse ministerie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement