Dat blijkt uit cijfers van het Bundesamt für Güterverkehr (BAG). De Duitse tol geldt voor vrachtauto’s vanaf 7,5 ton op autosnelwegen en sinds 1 juli ook op alle Bundesstraßen.

Zoals al jaren het geval is, verloor het Duitse wegvervoer weer fors marktaandeel aan buitenlandse concurrenten. Dat aandeel ging dit jaar tot dusver terug van 57,3 naar 55,8%. De grootste buitenlandse vervoerder in Duitsland is Polen, dat zijn aandeel opvoerde van 15,8 tot 17,1%.

Dit land wordt gevolgd door Tsjechië, Roemenië en Nederland. Het aandeel van deze landen is volgens de BAG-statistieken in de eerste jaarhelft gestabiliseerd. Door de nu ingevoerde uitbreiding naar het hele onderliggende net van grote wegen stijgen de tolinkomsten van de Duitse staat dit jaar fors, is de verwachting.

Bron foto: Pixabay

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement