Rotterdamse haven krijgt camera-netwerk

Veiligheid

Securitas Technology gaat een beveiligingsnetwerk met 227 camera’s in het Rotterdamse havengebied aanleggen. De eerste 25 camera’s worden dit jaar op de Maasvlakte 2 geïnstalleerd.

Havenbedrijf Rotterdam heeft daarover een overeenkomst ter waarde van drie miljoen euro gesloten met het beveiligingsbedrijf. De havenbeheerder maakte enkele maanden geleden afspraken met douane, politie, Deltalinqs, en de gemeente Rotterdam over de aanleg van een gezamenlijke camera-infrastructuur.

Securitas plaatst niet alleen de camera’s, inclusief behuizing en masten, maar regelt ook de aansluiting op het glasfiber netwerk. Verder levert het bedrijf de hard- en software voor verwerking en opslag van het beeldmateriaal en de alarmmeldingen. Het netwerk kan met nog eens 150 camera’s worden uitgebreid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Rotterdamse haven krijgt camera-netwerk | NT

Rotterdamse haven krijgt camera-netwerk

Veiligheid

Securitas Technology gaat een beveiligingsnetwerk met 227 camera’s in het Rotterdamse havengebied aanleggen. De eerste 25 camera’s worden dit jaar op de Maasvlakte 2 geïnstalleerd.

Havenbedrijf Rotterdam heeft daarover een overeenkomst ter waarde van drie miljoen euro gesloten met het beveiligingsbedrijf. De havenbeheerder maakte enkele maanden geleden afspraken met douane, politie, Deltalinqs, en de gemeente Rotterdam over de aanleg van een gezamenlijke camera-infrastructuur.

Securitas plaatst niet alleen de camera’s, inclusief behuizing en masten, maar regelt ook de aansluiting op het glasfiber netwerk. Verder levert het bedrijf de hard- en software voor verwerking en opslag van het beeldmateriaal en de alarmmeldingen. Het netwerk kan met nog eens 150 camera’s worden uitgebreid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement