Zeebrugge Europese importhaven voor Tesla

havens

De Amerikaanse autofabrikant Tesla kiest voor Zeebrugge als belangrijke importhaven voor de Europese markt.

Dat valt al te leiden uit vacaturesites van onder meer Randstad en Indeed. Daarop staan tientallen vacatures voor technisch en administratief personeel, waarvan enkele vermelden dat ‘Tesla naar Zeebrugge komt’. Naar schatting zo’n honderd werknemers krijgen tot taak om de vanuit Californië aangevoerde stekkerauto’s afleveringsklaar te maken.

Snellaadpunten

Topman Marc Adriansens van International Car Operators (ICO), dat recentelijk een reeks uitbreidingen aankondigde, bevestigt recentelijk een overeenkomst gesloten te hebben voor de behandeling van elektrische auto’s, maar mag de naam Tesla niet noemen. De autobehandelaar breidt het aantal snellaadpunten uit met 300 stuks en kan straks 600 elektrische auto’s per dag afleveren.

ICO maakte een half jaar geleden bekend dat de bestaande Bastenaken-terminal met ruim vijftig hectare wordt uitgebreid en verbonden wordt met de Hanze-terminal. Daarmee ontstaat een complex van zo’n 200 hectare, dat met afstand de grootste autoterminal van Europa is. ICO is in handen van het Japanse NYK Line en beschikt nog over een derde autoterminal in Zeebrugge.

Zeebrugge Europese importhaven voor Tesla | NT

Zeebrugge Europese importhaven voor Tesla

havens

De Amerikaanse autofabrikant Tesla kiest voor Zeebrugge als belangrijke importhaven voor de Europese markt.

Dat valt al te leiden uit vacaturesites van onder meer Randstad en Indeed. Daarop staan tientallen vacatures voor technisch en administratief personeel, waarvan enkele vermelden dat ‘Tesla naar Zeebrugge komt’. Naar schatting zo’n honderd werknemers krijgen tot taak om de vanuit Californië aangevoerde stekkerauto’s afleveringsklaar te maken.

Snellaadpunten

Topman Marc Adriansens van International Car Operators (ICO), dat recentelijk een reeks uitbreidingen aankondigde, bevestigt recentelijk een overeenkomst gesloten te hebben voor de behandeling van elektrische auto’s, maar mag de naam Tesla niet noemen. De autobehandelaar breidt het aantal snellaadpunten uit met 300 stuks en kan straks 600 elektrische auto’s per dag afleveren.

ICO maakte een half jaar geleden bekend dat de bestaande Bastenaken-terminal met ruim vijftig hectare wordt uitgebreid en verbonden wordt met de Hanze-terminal. Daarmee ontstaat een complex van zo’n 200 hectare, dat met afstand de grootste autoterminal van Europa is. ICO is in handen van het Japanse NYK Line en beschikt nog over een derde autoterminal in Zeebrugge.