Het gaat om de ‘Safmarine Nokwanda’ en om de ‘Tianjin’. Eerstgenoemde is in handen van de Zuid-Afrikaanse rederij Safmarine, een dochteronderneming van Maersk, en heeft een capaciteit van 5057 teu. Het andere schip is eigendom van NSB Holding, maar wordt gecharterd aan de Israëlische rederij Zim. Het kan 10070 teu lading vervoeren.

Tekst loopt door onder foto

De aanvaring vond plaats toen de ‘Nokwanda’ aanmeerde bij de Busan Container Terminal. Tijdens het aanmeren raakte het de ‘Tianjin’. Laatstgenoemde liep zware schade op aan de achterkant. Ook werden diverse containers geplet.

Het schip van Safmarine raakte beschadigd aan de boeg. Volgens vakblad Splash konden beide schepen wel hun weg vervolgen. De ‘Tianjin’ is onderweg naar China, terwijl de ‘Nokwanda’ op weg is naar de andere kant van de Pacifische Oceaan.

Bron foto’s: Fleetmon