Amazon zegt met de deal verder te willen investeren in ‘snel en gratis pakketvervoer’ voor zijn klanten. De overeenkomst werd door experts in de markt al verwacht, nadat pakketvervoerder FedEx recent het vervoerscontract met Amazon in de VS opzegde. Duidelijk is nu dat Amazon dat vervoer grotendeels zelf wil invullen.

Atlas Air

Amazon, dat de vrachtvliegtuigen zal onderbrengen bij een van de onderaannemers Atlas Air en ATSG in de VS, beschikt nu over een bescheiden vloot van vijf B737F’s.

Dit vrachttype is met een capaciteit van dertig ton vooral geschikt om te pendelen tussen de centrale hub van Amazon en de twintig regionale depots in de VS. Als de vijftien B737’s in 2021 worden afgeleverd zal de totale vrachtvloot van Amazon bestaan uit zeventig vrachtvliegtuigen. Het gros bestaat uit B767F’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement