Heppner tilt omzet ruim 5% op tot boven 700 miljoen euro

jaarcijfers

De Franse logistieke dienstverlener Heppner zag de omzet vorig jaar 5,3% toenemen tot 715,5 miljoen euro. Omzetgroei was er vooral bij de internationale activiteiten. De internationale omzet steeg 11% in het landvervoer en 9,7% in de expeditie van zeevracht.

Buiten Frankrijk behaalt Heppner nu 44% van de groepsomzet. De groep is de laatste jaren over de grens flink gegroeid. Zo werd in Nederland HaCas overgenomen en in Spanje EuroBeta. Vorig jaar was er de acquisitie van Hamacher Logistik uit het Duitse Gronau, nabij de grens met Nederland. Er kwamen ook nieuwe samenwerkingsverbanden, namelijk met het Poolse Pekaes en het Britse PalletForce.

Zeevracht groeimarkt

In de expeditie van zeevracht ging Heppner een samenwerking aan met het Oostenrijkse Gebrüder Weiss. Hier was de vorige partner, sinds twintig jaar, het Duitse Hellmann Worldwide Logistics. Met Gebr. Weiss, ook actief in Nederland, denkt Heppner deze activiteit aanzienlijk te kunnen versterken.

In het nationale, Franse, expres- en koeriersvervoer was er een groei van 1,8%. In het Franse wegvervoer bedroeg de groei 5,4%. In de logistiek (warehousing) was er intussen een krimp van 25%. Het bedrijf, opgericht in 1925, telde vorig jaar 3100 werknemers. Het heeft in Frankrijk zeventig vestigingen en sinds enkele jaren dus ook vestigingen in Nederland en Spanje.

Heppner tilt omzet ruim 5% op tot boven 700 miljoen euro | NT

Heppner tilt omzet ruim 5% op tot boven 700 miljoen euro

jaarcijfers

De Franse logistieke dienstverlener Heppner zag de omzet vorig jaar 5,3% toenemen tot 715,5 miljoen euro. Omzetgroei was er vooral bij de internationale activiteiten. De internationale omzet steeg 11% in het landvervoer en 9,7% in de expeditie van zeevracht.

Buiten Frankrijk behaalt Heppner nu 44% van de groepsomzet. De groep is de laatste jaren over de grens flink gegroeid. Zo werd in Nederland HaCas overgenomen en in Spanje EuroBeta. Vorig jaar was er de acquisitie van Hamacher Logistik uit het Duitse Gronau, nabij de grens met Nederland. Er kwamen ook nieuwe samenwerkingsverbanden, namelijk met het Poolse Pekaes en het Britse PalletForce.

Zeevracht groeimarkt

In de expeditie van zeevracht ging Heppner een samenwerking aan met het Oostenrijkse Gebrüder Weiss. Hier was de vorige partner, sinds twintig jaar, het Duitse Hellmann Worldwide Logistics. Met Gebr. Weiss, ook actief in Nederland, denkt Heppner deze activiteit aanzienlijk te kunnen versterken.

In het nationale, Franse, expres- en koeriersvervoer was er een groei van 1,8%. In het Franse wegvervoer bedroeg de groei 5,4%. In de logistiek (warehousing) was er intussen een krimp van 25%. Het bedrijf, opgericht in 1925, telde vorig jaar 3100 werknemers. Het heeft in Frankrijk zeventig vestigingen en sinds enkele jaren dus ook vestigingen in Nederland en Spanje.