Per provincie werden tijdens de actiedag dertig vrachtauto’s afgevaardigd zonder oplegger. Met een snelheid van 60 to 70 km per uur kwam er elk kwartier een aaneenschakeling van truckers Den Haag binnenrijden. De vertrekplaatsen waren Heerenveen, Groningen, Rogat, Rijssen, Urk, Barneveld, Bunnik, Zaandam, Rotterdam, Roosendaal, Oosterhout en Venlo.

Elke rondrit door de stad duurde een half uur. De drie belangenorganisaties hebben aan de bewindslieden een petitie aangeboden op het Binnenhof. De karavaan aan trucks werd begeleid door onder meer motoragenten. Helikopters van Korps Landelijke Politiediensten hielden ook een oogje in het zeil.

TLN had de coördinatie in handen. ‘We hebben de meerijdende bedrijven heel bewust benaderd. Ook hebben we van ondernemingen gehoord dat ze vandaag geen ritten uitvoeren voor slecht betalende opdrachtgevers’, aldus de branche-organisatie in een toelichting.