De binnenvaartrederij, die in 2013 geheel opging in Contargo, verkrijgt met de acquisitie de gewenste marktpositie in Antwerpen.

Rhinecontainer had tot voor kort een samenwerking met Neptune Shipping in Antwerpen, maar moest op zoek naar een andere partner toen Neptune door een concurrent werd opgekocht.

C.E.M. is vooral actief in het feederverkeer tussen Antwerpen en Rotterdam. De onderneming beschikt verder over goede verbindingen in de Belgische zee- en binnenhavens en in Noord-Frankrijk. Tussen Rotterdam en Antwerpen is het bedrijf goed voor 160.000 teu. Rhinecontainer richt zich vooral op het containervaart tussen de Rijn, Donau en zijrivieren. Op jaarbasis gaat het daarbij om 300.000 teu.

C.E.M. is dan ook een goede aanvulling op het dienstenpakket van Rhinecontainer, zo licht de directie de overname toe. ‘We deden tussen Rotterdam en Antwerpen helemaal niets tot nu toe. ‘De overname biedt goede synergiemogelijkheden en we kunnen onze positie in het Belgische versterken’, aldus de directie.