Contargo Neuss neemt snellader voor elektrische trucks in gebruik

Elektrisch vervoer

De containerterminal in Neuss heeft als eerste terminal binnen het netwerk van Contargo een snellader voor elektrische vrachtwagens.

Elektrische trucks kunnen in de haven bij Düsseldorf voortaan aan een laadstation van 150kW snelladen. Aan de nieuwe laadpaal duurt het ongeveer 2,5 uur om de accu volledig te laden.

200 kilometer

Contargo Neuss zet twee 44 tons e-vrachtwagens type EF18 SZM van E-Force One in voor het vervoer van containers in de regio. De voertuigen hebben een accu van 340 kWh. Ze kunnen daarmee minimaal 200 kilometer rijden en halen een maximumsnelheid van 87 kilometer per uur.

Met een jaarlijks transportvolume van 2,1 miljoen teu behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland ruim 24 containerterminals en zeven vestigingen in Duitsland, Nederland en België. De 1.205 medewerkers realiseerden in 2019 een jaaromzet van 525 miljoen euro.

Contargo Neuss neemt snellader voor elektrische trucks in gebruik | NT

Contargo Neuss neemt snellader voor elektrische trucks in gebruik

Elektrisch vervoer

De containerterminal in Neuss heeft als eerste terminal binnen het netwerk van Contargo een snellader voor elektrische vrachtwagens.

Elektrische trucks kunnen in de haven bij Düsseldorf voortaan aan een laadstation van 150kW snelladen. Aan de nieuwe laadpaal duurt het ongeveer 2,5 uur om de accu volledig te laden.

200 kilometer

Contargo Neuss zet twee 44 tons e-vrachtwagens type EF18 SZM van E-Force One in voor het vervoer van containers in de regio. De voertuigen hebben een accu van 340 kWh. Ze kunnen daarmee minimaal 200 kilometer rijden en halen een maximumsnelheid van 87 kilometer per uur.

Met een jaarlijks transportvolume van 2,1 miljoen teu behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland ruim 24 containerterminals en zeven vestigingen in Duitsland, Nederland en België. De 1.205 medewerkers realiseerden in 2019 een jaaromzet van 525 miljoen euro.