Boskalis koopt Brits duikbedrijf Rever Offshore

Overname

Maritiem aannemer Boskalis neemt het Britse duikbedrijf Rever Offshore over en krijgt daarmee twee duikmoederschepen in handen.

Rever, het voormalige Bibby Offshore, is vanuit Aberdeen actief op de Noordzee en heeft zo’n 350 mensen in dienst. Boskalis zegt met de acquisitie door te dringen tot de top-3 op dit gebied. De groep beschikt zelf al over vijf duikmoederschepen.

Van de twee Rever-schepen is er één in eigendom (de ‘Rever Polaris’) en een tweede gecharterd (‘Rever Topaz’). Volgens Boskalis versterkt de overname ook diens positie in Afrika en het Midden-Oosten. De groep doet geen mededelingen over de overnameprijs maar zegt wel dat de terugverdientijd naar verwachting minder dan drie jaar is.

Boskalis koopt Brits duikbedrijf Rever Offshore | NT

Boskalis koopt Brits duikbedrijf Rever Offshore

Overname

Maritiem aannemer Boskalis neemt het Britse duikbedrijf Rever Offshore over en krijgt daarmee twee duikmoederschepen in handen.

Rever, het voormalige Bibby Offshore, is vanuit Aberdeen actief op de Noordzee en heeft zo’n 350 mensen in dienst. Boskalis zegt met de acquisitie door te dringen tot de top-3 op dit gebied. De groep beschikt zelf al over vijf duikmoederschepen.

Van de twee Rever-schepen is er één in eigendom (de ‘Rever Polaris’) en een tweede gecharterd (‘Rever Topaz’). Volgens Boskalis versterkt de overname ook diens positie in Afrika en het Midden-Oosten. De groep doet geen mededelingen over de overnameprijs maar zegt wel dat de terugverdientijd naar verwachting minder dan drie jaar is.