Het volume van de goederenoverslag via zeevaart bedroeg in 2021 bijna 69 miljoen ton, een groei van 9% ten opzichte van 2020. Wel is het nog 4% lager dan pré-corona.

De goederenoverslag via de binnenvaart bedroeg bijna 60 miljoen ton. De import nam met 12% toe in 2021 ten opzichte van 2020. De export steeg vorig jaar met 1%.

De goederenoverslag in North Sea Port bestond in 2021 voor 53% uit droge bulkgoederen. Dit segment liet een groei van 12% zien ten opzichte van 2020. Er was in dit segment vooral groei te zien bij de bouwmaterialen, granen, steenkool, ijzererts en schroot.

Ook is er met een stijging van 37% een sterke groei te zien in het segment roll on/roll off. Dit komt vooral door een toename van het vervoer van trailers en staal. De hoeveelheid vloeibare bulk en breakbulk steeg licht, met respectievelijk 3% en 2%. De hoeveelheid containers nam met 3% af in 2021. Volgens de haven komt dit echter voornamelijk doordat er minder bananen in containers werden vervoerd. Deze worden tegenwoordig vaker vervoerd als break bulk, aldus North Sea Port.

Rusland is de belangrijkste internationale handelspartner voor de haven, gevolgd door Brazilië, Groot-Brittanië, de Verenigde Staten en Zweden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement