Lufthansa Cargo had al zijn truckingnetwerk voor het komend winterseizoen uitgebouwd voor de kortere routes tussen de grote luchthavens in Europa. Voor de middellange afstanden in Europa bouwt het nu aan een intra-Europees luchtnetwerk.

Zo wordt er sinds maart binnen Europa gevlogen met een A321F vanaf Frankfurt Airport. In oktober volgt de geplande tweede Airbus-freighter. De vrachtvluchten worden daarbij onder vluchtnummer van Lufthansa Cargo uitgevoerd door zusterbedrijf  Lufthansa Cityline. Het aantal freighters wordt nu nog eens uitgebreid met twee extra A321F’s in 2023.

E-commerce

Volgens Lufthansa Cargo is er vanuit de e-commercemarkt een grote vraag naar de intra-Europese vrachtvluchten. Onder meer wordt er gevlogen op de bestemmingen Birmingham, Londen en Madrid. Met de extra A321F’s wil Lufthansa verder het bestaande aantal vluchten op Istanboel en Tel Aviv verhogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement