De waarde van het totale uitbestede pakket logistiek zal volgens de analist krimpen van jaarlijks 264 miljard dollar (2021) naar 232 miljard in 2025. Dat komt neer op een jaarlijkse afname van 3,5%. Onder meer krijgt de Europese contractlogistiek te maken met met mindere tarieven, schetst A&A. Verder heeft de branche de komende jaren last van stijgende rentelasten. Een plus is wel dat de jaarlijkse kosten zullen dalen.

China

De mondiale contractlogistiek heeft na een dip dit jaar door lagere tarieven de komende jaren wel de wind mee, verwacht de consultant. Het verdwijnen van het stringente coronabeleid in China, de groeiende complexiteit van de logistiek en de integratie van meer Aziatische landen in de wereldhandel zijn de onderliggende groeifactoren, aldus A&A. Dat levert uiteindelijk een jaarlijkse groei van 3,5% voor de mondiale contractlogistiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement