Cerberus aast ook op Swissport

vrachtafhandeling

Het Britse investeringsfonds Cerberus zou na de koop van afhandelaar WFS nu ook een bod overwegen op branchegenoot Swissport.

Dat blijkt uit berichtgeving van het doorgaans goed geïnformeerde persbureau Bloomberg. Swissport is eigendom van het noodlijdende Chinese HNA, dat de laatste maanden bezig is om de grote schuldenlast te verkleinen door dochterondernemingen af te stoten. Zo werd recent leasebedrijf TIP in Nederland voor 1 miljard euro verkocht.

Singapore

HNA Group zag dit voorjaar af van een beursgang in Zwitserland van Swissport, dat rond de drie miljard euro waard is. HNA wil nu volgens het persbureau een meerderheidsbelang in de mondiale afhandelaar verkopen.

Behalve Cerberus zou ook Temasek, het staatsfonds van Singapore, belangstelling hebben getoond voor Swissport, dat jaarlijks 4 miljoen ton luchtvracht overslaat op 315 luchthavens in vijftig landen. Daarmee is het een van de grootste spelers in de vrachtafhandeling naast WFS, Menzies, Aviapartner en Dnata. De afhandelaar beschikt ook over een grote vestiging op Schiphol.

Mededinging

Cerberus kocht WFS voor 1,2 miljard euro in juni en zou met Swissport een aanzienlijk deel van de afhandelingsmarkt in de luchtvaart controleren. Vraag is daarbij of de mededingingsautoriteiten dat wel zullen toestaan. HNA en Cerberus wilden geen reactie geven op de berichtgeving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Cerberus aast ook op Swissport | NT

Cerberus aast ook op Swissport

vrachtafhandeling

Het Britse investeringsfonds Cerberus zou na de koop van afhandelaar WFS nu ook een bod overwegen op branchegenoot Swissport.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen