De daling schrijft het Schotse bedrijf geheel toe aan het wegvallen van de belly-capaciteit dit jaar door de coronacrisis. De afhandeling van vrachtvliegtuigen ontwikkelt zich daarentegen volgens Menzies positief en topman Philipp Joeinig ziet daarin mogelijkheden om de activiteiten verder uit te bouwen als compensatie voor onder meer de significante daling bij de bagage-afhandeling.

Qatar Airways

Hij verwacht daarbij dat de vrachtmarkt zich de komende maanden vergelijkbaar ontwikkelt positief  als in de eerste helft van het jaar. Recent wist het bedrijf het afhandelingscontract voor marktleider Qatar Airways Cargo voor London Heathrow Airport in de wacht te slepen en het wil die vrachtportfolio met meer airlines uitbouwen. Of het ook kijkt naar de overname van minder financieel sterke partijen in de vrachtafhandeling, is onduidelijk.

De holding zag de totale omzet over de eerste zes maanden dalen met 33,6% naar 431, 5 miljoen pond. Het totale netto-verlies kwam uit op 88 miljoen pond. Daarbij lieten de expeditie-activiteiten (AMI) een bedrijfswinst van 1,9 miljoen zien op een omzet van 72,1 miljoen pond