Een cobot is een Collaboratieve Robot. Dat betekent dat deze robot naast en met mensen kan werken. Bradley Jacobs, CEO XPO Logistics: ‘Door deze investering kunnen we de afhandeling versnellen, nauwkeuriger werken en kosten besparen. Dat is zeker voor onze e-commerce en omnichannel klanten heel belangrijk.’

Modulair systeem

De cobots zijn onderdeel van een modulair systeem dat mobiele stellingen en orderpicking ondersteunt. Elke robot kan een stelling van maximaal 1500 kilo verplaatsen naar een station waar een medewerker tot 48 orders tegelijk kan verwerken. Het proces wordt aangestuurd door het wms-systeem van XPO.

De aanschaf is onderdeel van de geplande investering van 450 miljoen dollar in technologie dit jaar door XPO. Ook wordt er geld gestoken in het ‘XPO shared-space distribution network’, voice-integratie met Amazon Echo en Google Home om de last-mile delivery te tracken en een systeem voor multimodaal transport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement