De logistiek dienstverlener uit Woerden groeit hard en heeft al langer een gebrek aan ruimte. ‘De uitbreiding met dertigduizend vierkante meter warehouse past dan ook zeer goed bij de al bestaande veertigduizend vierkante meter’, aldus het bedrijf in een toelichting.

Behalve de opslagruimtes biedt de uitbreiding ook meer ruimte voor de crossdock-operatie en expeditie. Tevens levert het terrein rondom het Bijenkorf-dc veel buitenruimte voor de vele extra vrachtwagens waarvoor op het bestaande terrein van Snel geen ruimte meer was.

128.000 vierkante meter

De nieuwe magazijnen worden voorzien van palletstellingen, waar opslag en orderpicking efficiënt verzorgd kunnen worden. Orders die verzameld worden, gaan meteen het eigen distributienetwerk in om aansluitend in de Benelux geleverd te worden.

Door de samenvoeging van het huidige pand van Snel Shared Logistics (voorheen G.Snel) met het distributiecentrum van de Bijenkorf, beschikt het Woerdense bedrijf over een terrein van 128.000 vierkante meter. Dat is naar eigen zeggen één van de grootste crossdock-operaties van Nederland. Van hieruit wordt met name de Benelux en vooral de Randstad beleverd.

Elektrische vrachtwagens

‘De centrale ligging in het centrum van de Randstad is uniek, vanwege beperkte aanrij-afstanden naar de verschillende grote steden. Dit biedt de mogelijkheid om in de nabije toekomst met elektrische vrachtwagens distributie in de binnensteden te verzorgen.’

Het was al enige tijd bekend dat Snel interesse had in het warehouse van de Bijenkorf. Medio vorig jaar maakte de directie al duidelijk dat het naarstig zocht naar uitbreidingsmogelijkheden en dat het daarbij haar oog had laten vallen op het dc in Woerden.

Personeelsbestand

Afgelopen jaar is het personeelsbestand bij Snel in Woerden met 110 nieuwe medewerkers sterk gegroeid. Momenteel staat de teller op 420 mannen en vrouwen. De Bijenkorf zelf gaat haar operatie verhuizen naar Tilburg, waar haar nieuwbouw nagenoeg gereed is.

Lees ook: Transportbedrijf G.Snel wil op korte termijn uitbreiden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement