Volgens FNV betaalt Picnic zijn medewerkers structureel te weinig door de cao voor supermarktpersoneel niet toe te passen. Picnic vindt de collectieve arbeidsovereenkomst juist achterhaald. De cao zorgt volgens medeoprichter Michiel Muller bovendien voor scheve verhoudingen tussen medewerkers. ‘Een student die op zondag kan werken, verdient twee keer zoveel als een alleenstaande moeder met twee kinderen die alleen door de week kan werken.’

Banen gecreëerd

Muller vindt daarnaast dat de vakbond zijn bedrijf onterecht zwart maakt. Hij wijst op de banen die Picnic heeft gecreëerd. ‘Veel e-commercebedrijven besteden hun magazijnfunctie uit, soms aan buitenlandse bedrijven of bedrijven met alleen maar arbeidsmigranten of zzp’ers, hetgeen wij juist niet doen.’ De websuper wil nu met zijn medewerkers om de tafel om afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden, zonder dat de vakbond daarbij betrokken is.