WDP verhoogt winst met 13%

Logistiek vastgoed

WDP, het Belgische beleggingsfonds in logistiek vastgoed in de Benelux en Roemenië, voerde de winst in het eerste kwartaal 13% op tot 33,4 miljoen euro. De winst per aandeel steeg 8% tot 1,45 euro.

Dat heeft het fonds vandaag, woensdag, bekendgemaakt. Voor het hele jaar denkt WDP, met beursnoteringen in Brussel en Amsterdam, een winst te behalen van 6,50 euro per aandeel, 8% meer dan vorig jaar. Ook het dividend neemt naar verwachting toe met 8%, tot 5,20 euro per aandeel.

Dividend

Het fonds geeft beleggers andermaal de keuze zich het dividend in contanten te laten uitbetalen of in extra aandelen. De waarde van het vastgoed in portefeuille steeg in het eerste kwartaal 0,7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De waardevermeerdering bedroeg 22,4 miljoen euro.

Van leegstand van de vastgoedbezittingen had WDP ook de afgelopen drie maanden geen last. De bezettingsgraad kwam ultimo maart op 97,3%, een fractie minder dan de 97,5% eind vorig jaar. De gemiddelde looptijd van de met huurders gesloten contracten bedroeg 5,7 jaar. De schuldgraad bleef stabiel op 51,8%. De helft van de activa zijn dus het netto-bezit van de aandeelhouders.

WDP verhoogt winst met 13% | NT

WDP verhoogt winst met 13%

Logistiek vastgoed

WDP, het Belgische beleggingsfonds in logistiek vastgoed in de Benelux en Roemenië, voerde de winst in het eerste kwartaal 13% op tot 33,4 miljoen euro. De winst per aandeel steeg 8% tot 1,45 euro.

Dat heeft het fonds vandaag, woensdag, bekendgemaakt. Voor het hele jaar denkt WDP, met beursnoteringen in Brussel en Amsterdam, een winst te behalen van 6,50 euro per aandeel, 8% meer dan vorig jaar. Ook het dividend neemt naar verwachting toe met 8%, tot 5,20 euro per aandeel.

Dividend

Het fonds geeft beleggers andermaal de keuze zich het dividend in contanten te laten uitbetalen of in extra aandelen. De waarde van het vastgoed in portefeuille steeg in het eerste kwartaal 0,7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De waardevermeerdering bedroeg 22,4 miljoen euro.

Van leegstand van de vastgoedbezittingen had WDP ook de afgelopen drie maanden geen last. De bezettingsgraad kwam ultimo maart op 97,3%, een fractie minder dan de 97,5% eind vorig jaar. De gemiddelde looptijd van de met huurders gesloten contracten bedroeg 5,7 jaar. De schuldgraad bleef stabiel op 51,8%. De helft van de activa zijn dus het netto-bezit van de aandeelhouders.