Amazon ontslaat slecht scorende DC-medewerkers automatisch

Productiviteit

Amazon heeft vorig jaar in twee maanden tijd honderden DC-medewerkers ontslagen omdat ze de productiviteitseisen niet gehaald hebben. Bijzonder is dat de metingen en het besluit tot ontslag volledig geautomatiseerd plaatsvinden.

Dat blijkt uit documenten die in het bezit zijn van de Amerikaanse techsite The Verge. Verder kwam aan het licht dat Amazon ook de ‘Time off Task’ (TOT) meet. Medewerkers voelen zich behandeld als robots en durven daardoor zelfs niet meer naar de wc te gaan.

Eisen

Volgens Amazon is het proces bedoeld om medewerkers die slecht scoren te trainen om beter te worden. Echter, eisen worden bijgesteld zodra 75% van het personeel een bepaald doel heeft bereikt. De laagst scorende 5% krijgt vervolgens bijscholing of ontslag.

De data en processen kwamen boven water als onderdeel van een rechtszaak tussen Amazon en een ontslagen medewerker. Die diende een klacht in over zijn ontslag.

Amazon ontslaat slecht scorende DC-medewerkers automatisch | NT

Amazon ontslaat slecht scorende DC-medewerkers automatisch

Productiviteit

Amazon heeft vorig jaar in twee maanden tijd honderden DC-medewerkers ontslagen omdat ze de productiviteitseisen niet gehaald hebben. Bijzonder is dat de metingen en het besluit tot ontslag volledig geautomatiseerd plaatsvinden.

Dat blijkt uit documenten die in het bezit zijn van de Amerikaanse techsite The Verge. Verder kwam aan het licht dat Amazon ook de ‘Time off Task’ (TOT) meet. Medewerkers voelen zich behandeld als robots en durven daardoor zelfs niet meer naar de wc te gaan.

Eisen

Volgens Amazon is het proces bedoeld om medewerkers die slecht scoren te trainen om beter te worden. Echter, eisen worden bijgesteld zodra 75% van het personeel een bepaald doel heeft bereikt. De laagst scorende 5% krijgt vervolgens bijscholing of ontslag.

De data en processen kwamen boven water als onderdeel van een rechtszaak tussen Amazon en een ontslagen medewerker. Die diende een klacht in over zijn ontslag.