Broekman neemt nieuw xxl-dc in Venlo in gebruik

warehouse

Broekman Logistics en Heylen Warehouses hebben een nieuw warehouse geopend in Venlo. Het dc bevat in totaal 53.000 vierkante meter aan opslagruimte.

Broekman Logistics gaat de logistieke campus in Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten, met name gevaarlijke goederen.

De totale warehouseoppervlakte bedraagt 53.000 vierkante meter en werd gebouwd op de voormalige projectlocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo. Daarnaast is er ruim 10.000 vierkante meter aan mezzaninevloeren en 2.500 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar. Op termijn moet de hele operatie ongeveer driehonderd arbeidsplaatsen opleveren.

Barge en rail

‘Deze triple-A zichtlocatie is uitstekend gelegen, de bargeterminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein, evenals de A67 en A73. De uitbreiding van de warehousecapaciteit in Venlo is onderdeel van onze groeistrategie’, zegt Willem Jan van Amersfoort, directeur warehousing & distribution van Broekman Logistics.

‘In dit warehouse worden andere stoffen opgeslagen dan in een standaard magazijn’, zegt topman Ralph Caspanni van Heylen Warehouses. ‘Dit gebouw is geschikt om een grote hoeveelheid en variëteit aan gevaarlijke en niet-gevaarlijke goederen op te slaan en te behandelen.’

Vloeistofdicht

Zo is het magazijn bijvoorbeeld dertig centimeter vloeistofdicht uitgevoerd en heeft speciale poorten met een vloeistofbarrière om alle vormen van lekkage in het milieu tegen te houden.

Daarnaast zijn er twee blussystemen, één op water en één op gas, omdat sommige producten niet in contact mogen komen met water. Het magazijn is ook sterk gecompartimenteerd, zodat goederen in andere compartimenten gevrijwaard kunnen blijven bij calamiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Broekman neemt nieuw xxl-dc in Venlo in gebruik | NT

Broekman neemt nieuw xxl-dc in Venlo in gebruik

warehouse

Broekman Logistics en Heylen Warehouses hebben een nieuw warehouse geopend in Venlo. Het dc bevat in totaal 53.000 vierkante meter aan opslagruimte.

Broekman Logistics gaat de logistieke campus in Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten, met name gevaarlijke goederen.

De totale warehouseoppervlakte bedraagt 53.000 vierkante meter en werd gebouwd op de voormalige projectlocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo. Daarnaast is er ruim 10.000 vierkante meter aan mezzaninevloeren en 2.500 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar. Op termijn moet de hele operatie ongeveer driehonderd arbeidsplaatsen opleveren.

Barge en rail

‘Deze triple-A zichtlocatie is uitstekend gelegen, de bargeterminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein, evenals de A67 en A73. De uitbreiding van de warehousecapaciteit in Venlo is onderdeel van onze groeistrategie’, zegt Willem Jan van Amersfoort, directeur warehousing & distribution van Broekman Logistics.

‘In dit warehouse worden andere stoffen opgeslagen dan in een standaard magazijn’, zegt topman Ralph Caspanni van Heylen Warehouses. ‘Dit gebouw is geschikt om een grote hoeveelheid en variëteit aan gevaarlijke en niet-gevaarlijke goederen op te slaan en te behandelen.’

Vloeistofdicht

Zo is het magazijn bijvoorbeeld dertig centimeter vloeistofdicht uitgevoerd en heeft speciale poorten met een vloeistofbarrière om alle vormen van lekkage in het milieu tegen te houden.

Daarnaast zijn er twee blussystemen, één op water en één op gas, omdat sommige producten niet in contact mogen komen met water. Het magazijn is ook sterk gecompartimenteerd, zodat goederen in andere compartimenten gevrijwaard kunnen blijven bij calamiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement