De nieuwe loods beslaat 6700 vierkante meter en zal hoofdzakelijk worden gebruikt voor de opslag van producten als verf en drukinkt, voedingsstoffen, smeeroliën, lijmen, deodorant, alcoholhoudende producten en batterijen en vloeibare stoffen.

Volgens Femke Brenninkmeijer, director Energy, Cargo & Offshore van Havenbedrijf Amsterdam zorgt de investering van CJHendriks voor een belangrijke verbetering van de Amsterdamse haven als logistieke hub. Normaliter zijn deze speciale warehouses alleen in de haven van Rotterdam te vinden.

CO2-blussysteem

De loods, waarvan de bouw anderhalf jaar heeft gevergd, is uitgerust met een CO2-blussysteem. Door te blussen met CO2 wordt zuurstof verdrongen. Het grote voordeel van een CO2-blusinstallatie is dat bij gebruik geen schade ontstaat aan de opgeslagen goederen en er geen reststoffen achterblijven die de goederen kunnen aantasten.

Voor de opgeslagen gevaarlijke goederen gelden bijzonder strenge eisen op het gebied van veiligheid, milieu en arbeidsomstandigheden.