Graham Harris, directeur van Wehkamp: ‘Het speelveld in de online markt verandert razendsnel en door de coronacrisis zijn deze veranderingen in een stroomversnelling geraakt. Daar is ook een andere manier van werken voor nodig en die gaan we in deze fase uitrollen.’

Overbodige functies

Wehkamp wil verschillende organisatieverbeteringen doorvoeren, zoals het verder automatiseren van processen. Door de voorgenomen veranderingen worden sommige functies overbodig en neemt het aantal vaste arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor met maximaal dertig af. Voor deze medewerkers is een sociaal plan opgesteld. Zij worden zoveel mogelijk begeleid naar ander werk. Wehkamp zegt hierover in gesprek te zijn met de vakbonden.

Daarnaast is Wehkamp van plan om in het distributiecentrum in Zwolle een nieuwe en moderne fotostudio in te richten. Momenteel heeft Wehkamp een aparte fotostudio in Zwolle en er worden op dagelijkse basis producten vervoerd tussen het distributiecentrum en de studio. Na de integratie wordt dat overbodig. Met deze verandering zijn geen arbeidsplaatsen gemoeid.