Als eerste in het marktsegment van de zware wegvoertuigen levert Mercedes-Benz standaard de volledig automatische versnellingsbak PowerShift II. De jongste aanpassingen van deze geautomatiseerde bak zijn geïntegreerde hellingssensoren en een nog sneller schakelsysteem.

Het juryrapport wijst erop dat de Actros, de ‘International Truck of the Year 2009’, als ‘woonkamer’ praktisch is met standaard een grote uitvouwbare scheerspiegel, een uitklapbare eettafel en twee handdoek- en klerenhangers. Voor het schoonmaken van de cabine is een luchtpistool ter beschikking. Tot de andere verbeteringen behoort de nieuwe batterijcapaciteitindicator, die vanaf eind 2008 standaard zal worden gemonteerd.

De Actros is sinds zijn lancering in 1996 de meest succesvolle zware vrachtwagen op de markt, met een verkoop van meer dan 550.000 voertuigen in meer dan 100 landen.