Dachser gaat samenwerken met Türksped

Dachser gaat samen met het Turkse transport- en logistiekbedrijf Türksped vrachtdiensten opstarten tussen Duitsland en Turkije. Later zullen die worden uitgebreid tot andere landen. Beide partijen hebben wat dit betreft een samenwerkingsakkoord gesloten.

De strategische alliantie tussen Dachser en Türksped gaat in op 1 januari 2009. In een eerste fase

zullen groepagediensten over de weg worden verzorgd naar Turkije, waarbij Türksped zal instaan voor de lokale distributie in eigen land.

Elke week zullen vanuit het Dachser-platform in Mannheim drie lijndiensten vertrekken naar Istanboel. Binnen vier dagen arriveren de goederen in de havenstad aan de Bosporus, waar ze na douane-inklaring door Türksped binnen de 24 tot 48 uur worden gedistribueerd naar alle industriële centra van het land. Omgekeerd wordt één wekelijkse lijndienst aangeboden naar de vestiging van Dachser in Mannheim.

(zie De Lloyd van 12/12/2008)

Dachser gaat samenwerken met Türksped | NT

Dachser gaat samenwerken met Türksped

Dachser gaat samen met het Turkse transport- en logistiekbedrijf Türksped vrachtdiensten opstarten tussen Duitsland en Turkije. Later zullen die worden uitgebreid tot andere landen. Beide partijen hebben wat dit betreft een samenwerkingsakkoord gesloten.

De strategische alliantie tussen Dachser en Türksped gaat in op 1 januari 2009. In een eerste fase

zullen groepagediensten over de weg worden verzorgd naar Turkije, waarbij Türksped zal instaan voor de lokale distributie in eigen land.

Elke week zullen vanuit het Dachser-platform in Mannheim drie lijndiensten vertrekken naar Istanboel. Binnen vier dagen arriveren de goederen in de havenstad aan de Bosporus, waar ze na douane-inklaring door Türksped binnen de 24 tot 48 uur worden gedistribueerd naar alle industriële centra van het land. Omgekeerd wordt één wekelijkse lijndienst aangeboden naar de vestiging van Dachser in Mannheim.

(zie De Lloyd van 12/12/2008)