Zowel constructeurs van auto’s, trucks, bussen, opleggers, aanhangwagens als de toeleveringsbedrijven ondervinden problemen bij hun zoektocht naar geschikt personeel, geeft Agoria aan.

Het huidige personeelstekort is het gevolg van de getroffen maatregelen tijdens de crisis. Zo hebben de truckbouwers Volvo Trucks en DAF Trucks de voorbije twee jaar hun productie fors teruggeschroefd en het personeel ingekrompen. Inmiddels zien beide constructeurs hun volumes weer aantrekken.

Hetzelfde geldt voor de constructeurs van opleggers en aanhangwagens. “Die hebben het langst geleden onder de gevolgen van de crisis”, aldus de organisatie die bedrijven uit de technologische industrie groepeert. “Maar stilaan komt deze markt van investeringsgoederen uit het dal gekropen, zo bewijzen de laatste verkoopcijfers.”

Agoria gelooft dat ons land een belangrijke rol kan spelen in de transformatie richting een groene en intelligente mobiliteitsindustrie met veel aandacht voor innnovatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement