De Nederlandse Europarlementariërs roepen Eurocommissaris Kallas van Transport op om actie te ondernemen. “Het kan niet de bedoeling zijn dat kleine overtredingen, die geen gevaar vormen voor verkeersveiligheid, bestraft worden met boetes van ruim 10.000 euro”, zegt het tweetal.

Controles zijn volgens Wortmann en Van Dalen instrumenten om te zorgen dat regels worden nageleefd en de verkeersveiligheid wordt verbeterd ‘maar moeten geen doel op zich worden om geld in het laatje te brengen.” Van Dalen vindt verder dat de Europese Unie haast moet maken met de introductie van uniforme handhavingsregels voor het wegvervoer, ‘want ondernemers, hun chauffeurs en ook handhavers van de wet kunnen er geen touw meer aan vastknopen als beperkte administratieve overtredingen worden bestraft met 39.000 euro boete’.

TLN is blij met de actie van de Nederlandse Europarlementariërs. De belangenorganisatie zegt dat de handhaving van regels voor rij-en rusttijden in sommige EU-lidstaten ‘compleet is doorgeslagen’. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement