De overnameprijs willen partijen niet bekend maken. Met de overname vergroot Contargo, een grote speler in binnenvaart, intermodaal vervoer en overslag, het aantal terminals dat het exploiteert in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië tot 28.

APM Terminals, dat de Neuss Intermodal Terminal in 2010 opende, verkoopt deze nu op grond van een nieuw strategisch beleid, dat minder gericht is op het bezit van faciliteiten en meer op het onderhouden van ‘partnerships’ met andere grote spelers in het achterlandvervoer.

De terminal in Neuss slaat op jaarbasis ongeveer 100.000 containers over. Er zijn zowel per binnenschip als over het spoor verbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen. Contargo wil de terminal de komende jaren uitbreiden met het oog op de aanhoudende groei in de regio Düsseldorf/Neuss.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement