Volgens FNV Bondgenoten komt de constructie van het uitzendbureau erop neer dat Nederlandse chauffeurs worden ontslagen en vervolgens vervangen door goedkopere chauffeurs uit Oost-Europa, die via Cyprus worden ingehuurd. Volgens de bond zoekt het bureau de grens van het toelaatbare op.

De bond wil dat minister Asscher het UWV aanspoort om extra waakzaam te zijn en de regels met betrekking tot ontslag strikt toe te passen, mocht de UWV met de constructie in aanraking komen. Transport en Logistiek Nederland (TLN) distantieert zich eveneens van de werkwijze van het uitzendbureau. De Cyprusroute is illegaal, constateert TLN.

Het uitzendbureau zelf heeft bezwaar aangetekend tegen het verbod op de Cyprusroute. Vorig jaar november gebeurde dat in het geval van vijftig chauffeurs. Deze zaak loopt nog.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement