Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil geen vervolgoverleg zolang de veiligheid van de werkgeversdelegatie niet kan worden gewaarborgd. Bij voorgaand overleg verschaften demonstrerende chauffeurs zich toegang tot de vergaderzaal.

Daardoor werden de onderhandelingen volgens TLN ‘ernstig verstoord’. De groep van honderd chauffeurs zouden een intimiderende indruk hebben gemaakt.

De bonden verlangen een loonsverhoging van 3%. TLN houdt vast aan de nullijn, omdat veel transportbedrijven al in een slechte financiële positie verkeren en een extra loonkostenverhoging er niet bij kunnen hebben.

Volgens de bonden laten de werkgevers met het afzeggen van het nieuwe cao-overleg zien dat ze nooit bereid zijn geweest om werkelijk over de vakbondseisen door te onderhandelen. CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel spreekt van een ‘verkeerd signaal’ aan de chauffeurs. Volgens FNV-man Groen lokken de werkgevers acties van chauffeurs als het ware uit.