Dat zegt Transport en Logistiek Nederland (TLN). De organisatie wijst erop dat met ingang van volgende maand politie, Inspectie Leefomgeving en Transport en de gemeente Rotterdam beginnen met de handhaving van de toegangseisen tot de Maasvlakte.

Voertuigen die niet aan de eisen voldoen, lopen dan kans op een boete van 90 euro. Voertuigen met buitenlands kenteken die niet bij de gemeente Rotterdam zijn geregistreerd, kunnen daar bovenop een boete krijgen van 2.250 euro.

Zolang er geen ontheffing is afgegeven mogen voertuigen die niet aan de toegangseisen voldoen, de Maasvlakte niet meer op. De gemeente mag wettelijk maximaal acht weken over de toekenning van de ontheffing doen.

Er zijn ontheffingsmogelijkheden voor voertuigen waarvoor een vervangend Euro VI-voertuig in bestelling is en voor het geval de continuïteit van de onderneming in gevaar is, de zogenoemde ‘hardheidsclausule’ Er zijn ook dagontheffingen mogelijk. Die kunnen direct na betaling en ontvangst van een bevestigingsmail in werking treden.

TLN bindt vervoerders op het hart snel hun ontheffingsverzoek in te dienen omdat de gemeente Rotterdam waarschijnlijk aan de verwerking van alle ontheffingen een grote kluif zal hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement