De app, ‘legal control’ genaamd, laat de chauffeur zien waar hij het risico loopt om te worden gecontroleerd. Bij veel inspecties dreigen boetes die niet in verhouding staan tot de ernst van het vergrijp, zegt Transport in Nood.

Het bedrijf noemt enkele voorbeelden, zoals één minuut te lang rijden met een boete van 135 euro, een ontbrekend mini-stickertje op een tachograaf (boete 2000 euro) en het per ongeluk afmelden in de digitale tachograaf, met een boete van 9.400 euro.

De app is ‘stil’, dat wil zeggen dat hij de chauffeur tijdens het rijden niet stoort, maar door de chauffeur geactiveerd moet worden om controles in de buurt van het voertuig te signaleren. Hij is gratis te downloaden.

Transport in Nood is gespecialiseerd in het afwikkelen van boetes die Nederlandse vervoerders oplopen in het buitenland. Het bedrijf neemt die boetes over en gaat er waar mogelijk tegen in beroep, hetgeen in veel gevallen alsnog tot vrijspraak zou leiden. Doel van Transport in Nood is een aan de kant gezette vrachtauto zo snel mogelijk weer te laten rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement