De verkeersminister van deze deelstaat, Winfried Hermann, was altijd verklaard tegenstander van de ecocombi, maar zegt nu met automobielfabrikant Daimler in gesprek te zijn over concrete routes waar ecocombi’s kunnen worden toegelaten.

Hermann zegt nu dat het vooral van belang is te onderzoeken welke voordelen de ecocombi voor het milieu kan hebben. Hij wil wel eens zien of twee ecocombi’s werkelijk het werk van drie conventionele vrachtautocombinaties kunnen doen. Daarbij stelt Hermann de eis dat ecocombi’s niet leeg mogen rijden.

Hermann blijkt een groot voorstander van het zelfsturende voertuig. Hij heeft een brief aan bondsverkeersminister Alexander Dobrindt geschreven waarin hij zich erover beklaagd dat niet ook in Baden-Württemberg een testbaan is aangelegd om met het ‘autonome rijden’ ervaring op te doen. In de naburige deelstaat Beieren is wel zo’n testbaan aangewezen, op de A9.