De milieuorganisatie Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland, kortweg BUND, stelt dat de partij van de Groenen in de regeringscoalitie met de SPD in Baden-Württemberg is gezwicht voor de zakelijke belangen van autofabrikant Daimler.

Daimler wilde op zeventien trajecten in de zuidwestelijke deelstaat met ecocombi’s kunnen rijden. Het zijn voorlopig drie trajecten geworden, maar Daimler is tevreden dat verkeersminister Winfried Hermann nu geen principiële bezwaren meer heeft tegen een proef met voertuigen tot 25,25 meter lengte.

Regeringsleider Kretschmann steunt zijn verkeersminister. Weliswaar bestaat er scepsis over de ecocombi, heeft hij tijdens een persconferentie gezegd. Maar men moet openstaan voor proeven die wetenschappelijk bewijs kunnen leveren van de voor- en nadelen van ecocombi’s, vindt de minister-president.