Het betreft een initiatief van de gemeenten Oss, Den Bosch, Veghel en Cuijk in samenwerking met Rabobank. Doel van Vijfsterren Logistiek is om van Oss en omgeving een Nederlandse ‘logistieke hotspot’ te maken die zich kan meten met bijvoorbeeld Venlo en West-Brabant.

Noordoost-Brabant is van oudsher sterk in de agro- en voedingslogistiek, maar wil zich ook in andere sectoren versterken. Daarbij kan intermodaal vervoer worden georganiseerd over de weg, het spoor en het binnenwater.

Het doel van de ‘sociëteit’ die in het gebouw Dome-X wordt geopend is om spelers in de logistiek, partijen uit het onderwijs en overheden bij elkaar te brengen en samen te werken aan innovatie, verbetering van infrastructuur en scholing en het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid.

Het gebouw zelf, Dome-X, aan de Kanaalstraat 12 in Oss, is een initiatief van aannemersbedrijf Hendriks. Er worden ook bijeenkomsten georganiseerd voor heel andere sectoren dan de logistiek.