Daarmee komt het aantal beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in het havengebied op bijna 400. Volgend jaar wordt dat aantal nog eens bijna verdubbeld met de opening van Maasvlakte Plaza, waar 359 vrachtwagens beveiligd kunnen parkeren.

De nieuwe beveiligde Truckparking ligt aan de Antonie Bodaanweg, naast de bestaande Truckparking Waalhaven, dat vol bezet is. Operationeel directeur (COO) Ronald Paul van het Havenbedrijf noemt het concept een groot succes: ‘Truckparkings bieden een veilige en comfortabele rustplek voor de vrachtwagen en chauffeur en dragen bij aan de aantrekkingskracht van het Rotterdamse havengebied’.

Ze worden geëxploiteerd door Truckparkings Rotterdam Exploitatie BV. Directeur Ton Barten stelt dat de truckparkings ook benut worden om de spits te mijden en in te spelen op de rust- en rijtijdenwetgeving. Ze zijn voorzien van wifi, cameratoezicht, bewaking, een ontspanningsruimte en sanitaire voorzieningen.