Chauffeurs dreigen met acties

Wegvervoer

Er dreigen acties in het wegvervoer. Dat bleek zaterdag, waar chauffeurs die nu nog onder de KNV-cao vallen het eindbod voor een nieuwe cao met grote meerderheid verwierpen.

De KNV-cao wordt opgenomen in de cao van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Maar het bod dat TLN en Vereniging Verticaal Transport op tafel hebben gelegd, leidt tot verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van KNV-chauffeurs.

De aanwezige chauffeurs op de bijeenkomst in Utrecht hebben inmiddels een actiecomité gevormd. Dat beraadt zich over protestacties. De vakbonden in het wegvervoer, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen, beleggen deze maand nog meer bijeenkomsten waar alle chauffeurs zich over het eindbod van de werkgevers kunnen uitspreken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Chauffeurs dreigen met acties | NT

Chauffeurs dreigen met acties

Wegvervoer

Er dreigen acties in het wegvervoer. Dat bleek zaterdag, waar chauffeurs die nu nog onder de KNV-cao vallen het eindbod voor een nieuwe cao met grote meerderheid verwierpen.

De KNV-cao wordt opgenomen in de cao van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Maar het bod dat TLN en Vereniging Verticaal Transport op tafel hebben gelegd, leidt tot verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van KNV-chauffeurs.

De aanwezige chauffeurs op de bijeenkomst in Utrecht hebben inmiddels een actiecomité gevormd. Dat beraadt zich over protestacties. De vakbonden in het wegvervoer, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen, beleggen deze maand nog meer bijeenkomsten waar alle chauffeurs zich over het eindbod van de werkgevers kunnen uitspreken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement