Daimler opent nieuwe testbaan voor trucks in VS

Wegvervoer

Daimler heeft in de Amerikaanse staat Oregon een nieuwe testbaan geopend voor vrachtauto’s van de merken Freightliner en Western Star.

De baan, die een lengte heeft van 5,6 kilometer en zeventien miljoen euro heeft gekost, ligt in het woestijngebied bij het plaatsje Madras, in Jefferson County. Het gebied wordt gekenmerkt door een droog, steppeachtig klimaat.

Dat zou ideale omstandigheden opleveren om de betrouwbaarheid, het duurvermogen en het brandstofverbruik van vrachtauto’s en bussen te testen, zegt Daimler Trucks North America (DTNA). De van oorsprong Duitse autofabrikant neemt er ook proeven met konvooirijden en autonoom rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Daimler opent nieuwe testbaan voor trucks in VS | NT

Daimler opent nieuwe testbaan voor trucks in VS

Wegvervoer

Daimler heeft in de Amerikaanse staat Oregon een nieuwe testbaan geopend voor vrachtauto’s van de merken Freightliner en Western Star.

De baan, die een lengte heeft van 5,6 kilometer en zeventien miljoen euro heeft gekost, ligt in het woestijngebied bij het plaatsje Madras, in Jefferson County. Het gebied wordt gekenmerkt door een droog, steppeachtig klimaat.

Dat zou ideale omstandigheden opleveren om de betrouwbaarheid, het duurvermogen en het brandstofverbruik van vrachtauto’s en bussen te testen, zegt Daimler Trucks North America (DTNA). De van oorsprong Duitse autofabrikant neemt er ook proeven met konvooirijden en autonoom rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement