Elvis: verbod op slapen in cabine ‘catastrofaal’

Wegvervoer

Een verbod op het doorbrengen van de wekelijkse verplichte rust in de cabine van de vrachtauto zou een ‘catastrofe’ zijn voor het West-Europese wegvervoer.

Chauffeurs lunchen naast truck

Dat zegt directeur Jochen Eschborn van het samenwerkingsverband van Europese vervoerders Elvis. Een verbod, dat overigens al van kracht is in Duitsland en Frankrijk, wordt voor de hele Europese Unie voorgesteld door de Europese Commissie.

Eschborn zegt dat ook ‘westerse’ bedrijven chauffeurs uit Midden- en Oost-Europa keihard nodig hebben om hun opdrachtgevers internationaal volle-wagenladingvervoer te kunnen aanbieden. Dat vervoer, ‘van A naar B’, moet volgens de Elvis-topman tegen lage kosten worden verricht.

Daarvoor is nodig dat chauffeurs hun wekelijkse rust in en rondom de vrachtauto kunnen doorbrengen, omdat de alternatieven veel duurder zijn. Eschborn wijst op de ‘slechte prijzen’ in het internationale wegtransport. Die zijn overigens ook weer het gevolg van de zware concurrentie door goedkope chauffeurs uit oostelijk Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Elvis: verbod op slapen in cabine ‘catastrofaal’ | NT

Elvis: verbod op slapen in cabine ‘catastrofaal’

Wegvervoer

Een verbod op het doorbrengen van de wekelijkse verplichte rust in de cabine van de vrachtauto zou een ‘catastrofe’ zijn voor het West-Europese wegvervoer.

Chauffeurs lunchen naast truck

Dat zegt directeur Jochen Eschborn van het samenwerkingsverband van Europese vervoerders Elvis. Een verbod, dat overigens al van kracht is in Duitsland en Frankrijk, wordt voor de hele Europese Unie voorgesteld door de Europese Commissie.

Eschborn zegt dat ook ‘westerse’ bedrijven chauffeurs uit Midden- en Oost-Europa keihard nodig hebben om hun opdrachtgevers internationaal volle-wagenladingvervoer te kunnen aanbieden. Dat vervoer, ‘van A naar B’, moet volgens de Elvis-topman tegen lage kosten worden verricht.

Daarvoor is nodig dat chauffeurs hun wekelijkse rust in en rondom de vrachtauto kunnen doorbrengen, omdat de alternatieven veel duurder zijn. Eschborn wijst op de ‘slechte prijzen’ in het internationale wegtransport. Die zijn overigens ook weer het gevolg van de zware concurrentie door goedkope chauffeurs uit oostelijk Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement