Jost Group koopt 500 trucks op LNG van Iveco

Wegvervoer

De Belgische logistiek dienstverlener Jost Group voegt de komende drie jaar vijfhonderd Iveco Stralis-vrachtauto’s aan de vloot toe die op LNG rijden.

Het bedrijf uit Herstal, bij Luik, wil dat straks één op de drie vrachtauto’s in de vloot op vloeibaar aardgas rijdt. Volgend jaar worden alvast 150 LNG-trucks door Iveco geleverd, de overige 350 trucks volgen in de twee volgende jaren.

Jost Group heeft duurzaam transport hoog in het vaandel, maar kwam eerder dit jaar ook negatief in het nieuws. Wegens verdenking van sociale dumping en inschakeling van Roemeense en Slowaakse chauffeurs via postbusmaatschappijen in de jaren 2014-2016 werden in mei topman Roland Jost en enkele medewerkers aangehouden.

Jost werd voor enige tijd vastgezet. De leiding bij het bedrijf werd overgenomen door gedelegeerd bestuurder Eric Demonty. Jost Group werd er van verdacht voor ruim 55 miljoen euro aan fiscale fraude te hebben gepleegd. Roland is sinds juni weer vrij en hoeft ook niet meer met een enkelband rond te lopen.

Met de investering in schonere vrachtauto’s laat de onderneming zich weer van zijn goede kant zien. LNG-trucks stoten per tonkilometer veel minder CO2 uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Jost Group koopt 500 trucks op LNG van Iveco | NT

Jost Group koopt 500 trucks op LNG van Iveco

Wegvervoer

De Belgische logistiek dienstverlener Jost Group voegt de komende drie jaar vijfhonderd Iveco Stralis-vrachtauto’s aan de vloot toe die op LNG rijden.

Het bedrijf uit Herstal, bij Luik, wil dat straks één op de drie vrachtauto’s in de vloot op vloeibaar aardgas rijdt. Volgend jaar worden alvast 150 LNG-trucks door Iveco geleverd, de overige 350 trucks volgen in de twee volgende jaren.

Jost Group heeft duurzaam transport hoog in het vaandel, maar kwam eerder dit jaar ook negatief in het nieuws. Wegens verdenking van sociale dumping en inschakeling van Roemeense en Slowaakse chauffeurs via postbusmaatschappijen in de jaren 2014-2016 werden in mei topman Roland Jost en enkele medewerkers aangehouden.

Jost werd voor enige tijd vastgezet. De leiding bij het bedrijf werd overgenomen door gedelegeerd bestuurder Eric Demonty. Jost Group werd er van verdacht voor ruim 55 miljoen euro aan fiscale fraude te hebben gepleegd. Roland is sinds juni weer vrij en hoeft ook niet meer met een enkelband rond te lopen.

Met de investering in schonere vrachtauto’s laat de onderneming zich weer van zijn goede kant zien. LNG-trucks stoten per tonkilometer veel minder CO2 uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement