‘Bedrijven Noord-Holland betaalden 200 miljoen te veel voor trucks’

Wegvervoer

Het bedrijfsleven in Noord-Holland heeft zeker 200 miljoen euro schade geleden door het kartel van vrachtautofabrikanten in Europa.

Dit zegt MKB-Claim, een organisatie die zich ervoor inspant bij de fabrikanten een schadevergoeding voor gedupeerde bedrijven in te vorderen.

Tussen 1997 en 2011 maakten de truckfabrikanten DAF, Daimler, Iveco, MAN, Renault, Scania en Volvo geheime en verboden prijsafspraken met elkaar. Ze zijn hiervoor met in totaal 3,8 miljard euro beboet door de Europese Commissie, maar getroffen bedrijven zien van dat geld niets terug.

Simon Zuurbier, jurist bij MKB-Claim, schat dat bedrijven gemiddeld per vrachtauto 10.000 euro te veel hebben betaald in de veertien jaar waarin het kartel actief was. Ze kunnen het teveel betaalde collectief claimen via MKB-Claim. Er zijn overigens in Europa veel meer organisaties die zo’n groepsclaim voorbereiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Bedrijven Noord-Holland betaalden 200 miljoen te veel voor trucks’ | NT

‘Bedrijven Noord-Holland betaalden 200 miljoen te veel voor trucks’

Wegvervoer

Het bedrijfsleven in Noord-Holland heeft zeker 200 miljoen euro schade geleden door het kartel van vrachtautofabrikanten in Europa.

Dit zegt MKB-Claim, een organisatie die zich ervoor inspant bij de fabrikanten een schadevergoeding voor gedupeerde bedrijven in te vorderen.

Tussen 1997 en 2011 maakten de truckfabrikanten DAF, Daimler, Iveco, MAN, Renault, Scania en Volvo geheime en verboden prijsafspraken met elkaar. Ze zijn hiervoor met in totaal 3,8 miljard euro beboet door de Europese Commissie, maar getroffen bedrijven zien van dat geld niets terug.

Simon Zuurbier, jurist bij MKB-Claim, schat dat bedrijven gemiddeld per vrachtauto 10.000 euro te veel hebben betaald in de veertien jaar waarin het kartel actief was. Ze kunnen het teveel betaalde collectief claimen via MKB-Claim. Er zijn overigens in Europa veel meer organisaties die zo’n groepsclaim voorbereiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement