Komende dagen rijverboden in grote delen Europa

Wegvervoer

Morgen, 31 oktober, en woensdag 1 november zijn in diverse Europese landen rijverboden van kracht wegens feest- en gedenkdagen. In Duitsland gelden op beide dagen rijverboden voor trucks.

In Duitsland mag op deze dagen, behoudens met ontheffing, niet worden gereden door zwaarder vrachtverkeer. Dinsdag is in dit land de Reformatiedag en mag in het hele land tussen 0.00 en 22.00 uur niet worden gereden door combinaties zwaarder dan 7,5 ton en door lichtere voertuigen met aanhanger, waaronder ook bestelauto’s.

De woensdag wordt in Duitsland Allerheiligen gevierd in de deelstaten Baden-Württemberg, Beieren, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Saarland. Dan geldt daar eenzelfde rijverbod als een dag eerder in heel Duitsland, zo meldt verladers- en exporteursvereniging Evofenedex.

Allerheiligen gaat ook in onder meer Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Polen met rijverboden gepaard. In Frankrijk gaat voor vrachtverkeer zwaarder dan 7,5 ton het rijverbod daags ervoor al in om 22.00 uur. Het eindigt op 1 november om 22.00 uur.

Oostenrijk kent op 1 november een rijverbod van middernacht tot 22.00 uur voor alle vrachtverkeer. In Italië geldt het rijverbod op komende woensdag aanstaande voor trucks zwaarder dan 7,5 ton tussen 9.00 en 22.00 uur. In Polen gaat het rijverbod in om 7.00 uur en duurt tot eveneens 22.00 uur. Hier kan vrachtverkeer tot 12 ton totaalgewicht echter gewoon doorrijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Komende dagen rijverboden in grote delen Europa | NT

Komende dagen rijverboden in grote delen Europa

Wegvervoer

Morgen, 31 oktober, en woensdag 1 november zijn in diverse Europese landen rijverboden van kracht wegens feest- en gedenkdagen. In Duitsland gelden op beide dagen rijverboden voor trucks.

In Duitsland mag op deze dagen, behoudens met ontheffing, niet worden gereden door zwaarder vrachtverkeer. Dinsdag is in dit land de Reformatiedag en mag in het hele land tussen 0.00 en 22.00 uur niet worden gereden door combinaties zwaarder dan 7,5 ton en door lichtere voertuigen met aanhanger, waaronder ook bestelauto’s.

De woensdag wordt in Duitsland Allerheiligen gevierd in de deelstaten Baden-Württemberg, Beieren, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Saarland. Dan geldt daar eenzelfde rijverbod als een dag eerder in heel Duitsland, zo meldt verladers- en exporteursvereniging Evofenedex.

Allerheiligen gaat ook in onder meer Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Polen met rijverboden gepaard. In Frankrijk gaat voor vrachtverkeer zwaarder dan 7,5 ton het rijverbod daags ervoor al in om 22.00 uur. Het eindigt op 1 november om 22.00 uur.

Oostenrijk kent op 1 november een rijverbod van middernacht tot 22.00 uur voor alle vrachtverkeer. In Italië geldt het rijverbod op komende woensdag aanstaande voor trucks zwaarder dan 7,5 ton tussen 9.00 en 22.00 uur. In Polen gaat het rijverbod in om 7.00 uur en duurt tot eveneens 22.00 uur. Hier kan vrachtverkeer tot 12 ton totaalgewicht echter gewoon doorrijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement