Chauffeurs zien sociaal klimaat in Europees wegvervoer niet verbeteren

Wegvervoer

Chauffeurs hebben steeds meer klachten over het sociale beleid van de Europese Commissie. De sociale dumping wordt slecht bestreden en de wet- en regelgeving wordt niet goed gehandhaafd.

Dat blijkt uit een onderzoek van de verkeers- en vervoerscommissie van het Europees Parlement. Volgens 28% van de geënqueteerde chauffeurs zijn de lonen slechter geworden. Een kwart van hen noemt de arbeidstijden als bron van ergernis en volgens 21% is er veel mis met het algemene arbeidsklimaat.

Gehekeld wordt ook het gebrek aan veilige en goed geoutilleerde parkeerplaatsen voor vrachtauto’s, illegale en oneerlijke tewerkstelling en het gebrek aan controles op het weggebruik van trucks. De enquête is gehouden om te beoordelen of de jongste voorstellen in het ‘mobiliteitspakket’ van de Europese Commissie om sociale dumping tegen te gaan wel deugdelijk zijn.Over die voorstellen moet het Europese Parlement zich nog uitspreken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Chauffeurs zien sociaal klimaat in Europees wegvervoer niet verbeteren | NT

Chauffeurs zien sociaal klimaat in Europees wegvervoer niet verbeteren

Wegvervoer

Chauffeurs hebben steeds meer klachten over het sociale beleid van de Europese Commissie. De sociale dumping wordt slecht bestreden en de wet- en regelgeving wordt niet goed gehandhaafd.

Dat blijkt uit een onderzoek van de verkeers- en vervoerscommissie van het Europees Parlement. Volgens 28% van de geënqueteerde chauffeurs zijn de lonen slechter geworden. Een kwart van hen noemt de arbeidstijden als bron van ergernis en volgens 21% is er veel mis met het algemene arbeidsklimaat.

Gehekeld wordt ook het gebrek aan veilige en goed geoutilleerde parkeerplaatsen voor vrachtauto’s, illegale en oneerlijke tewerkstelling en het gebrek aan controles op het weggebruik van trucks. De enquête is gehouden om te beoordelen of de jongste voorstellen in het ‘mobiliteitspakket’ van de Europese Commissie om sociale dumping tegen te gaan wel deugdelijk zijn.Over die voorstellen moet het Europese Parlement zich nog uitspreken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement